Μου έρχεται γεύση καμένου ή έχω διαρροές.Γιατί;

Όλοι μας στα πρώτα βήματα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο πήραμε γεύση καμένου ή πλημμυρίσαμε με υγρό αναπλήρωσης,είναι σαν το ποδήλατο που λένε πως αν δεν πέσεις μερικές φόρες δεν μαθαίνεις. Γιατί όμως συμβαίνει;Καταρχήν ας τα πάρουμε από την αρχή ένα ένα. Όταν παίρνουμε γεύση καμένου το ονομάζουμε υποτροφοδοσία και όταν έχουμε διαρροή υγρού (είτε από την εισαγωγή του αέρα είτε μας έρχεται στο στόμα) το ονομάζουμε υπερτροφοδοσία.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να αναλύσουμε τους λογούς:
1)Σε εργοστασιακό ατμοποιητή με ρύθμιση ροής αέρα (συνήθως είναι στο κάτω μέρος ένα περιστρεφόμενο δαχτυλίδι που είτε ρυθμίζουμε μια μεγάλη τρυπά πόσο ανοιχτή θα είναι είτε περιστρέφοντας αλλάζουμε τρύπα με διαφορετική διατομή)
α)Υπερτροφοδοσία: Κάθε υγρό έχει την δίκη του ρευστότητα. Άλλα είναι πιο «νερουλά» και άλλα πιο «πηχτά».Εδώ έρχεται η ρύθμιση ροής αέρα λοιπόν. Η ρύθμιση ροής αέρα δεν έχει μόνο τον ρόλο του πόσο «σφιχτή» θέλουμε την τζούρα μας.Αν ένα υγρό είναι «νερουλό» και έχουμε υπερτροφοδοσία τότε θα πρέπει να βάλουμε πιο πολύ αέρα άρα επιλέγουμε μεγαλύτερη τρυπά ώστε όταν εισπνέουμε να μην πηγαίνει πολύ υγρό αναπλήρωσης πάνω στην αντίσταση μας.
β) Υποτροφοδοσια: Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι ακριβώς αντίθετα. Τότε θα πρέπει να κλείσουμε τον αέρα και να επιλέξουμε μικρότερη τρύπα για να έρχεται μεγαλύτερη ποσότητα υγρού στην αντίσταση μας . Ειδικά όταν το υγρό μας είναι παχύρρευστο τότε επιβάλλεται !Άλλος ένας λόγος είναι οι απανωτές τζούρες διαρκείας που μπορεί να κάνουμε και να προλαβαίνει το υγρό να πάει πάνω στην αντίσταση μας. Τότε θα πρέπει να κάνουμε μερικές «ξερες» τζούρες, δηλαδή να εισπνέουμε χωρίς να πατάμε το "fire button".
Τι εννοούμε όμως πηχτό και νερουλό υγρό και πως το καταλαβαίνουμε ; Αγοράζοντας ένα υγρό αναπλήρωσης το μπουκάλι απ έξω μας γράφει την αναλογία PG/VG. Όσο πιο μεγάλο είναι το ποσοστό της VG τόσο πιο παχύρρευστο είναι το υγρό μας. Κάποια υγρά μπορεί να αναγράφουν σκέτο "High VG" που δηλώνει πάλι μεγάλο ποσοστό της VG. Αν όμως ο ατμοποιητής μου δεν έχει ρύθμιση ροής αέρα τι κάνουμε ; Σε αυτή την περίπτωση καλύτερο θα είναι αν δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα για την αγορά ενός ατμοποιητή με ρύθμιση ροής αέρα να επιλέγουμε υγρά με αναλογία 50PG/50VG.

2)Σε επισκευασιμο ατμοποιητη (που υπάρχει στάνταρ η ρύθμιση ροής αέρα) μπορεί να υπάρχει βεβαία ρύθμιση ροής υγρών
α)Υπερτροφοδοσια: Ότι γίνεται και στον εργοστασιακό ατμοποιητή άλλα εδώ μπορεί να υπάρχουν και άλλοι 2 λόγοι. Ο πρώτος είναι αν έχουμε βάλει λίγο βαμβάκι στην αντίσταση μας, όποτε θα πρέπει να βάλουμε άλλο πιο πολύ βαμβάκι. Επίσης αν υπάρχει ρύθμιση ροής υγρών, μπορεί να έχουμε πολύ ανοιχτά τα υγρά και να πρέπει να τα κλείσουμε λίγο ειδικά αν κάνουμε «νερουλά» υγρά.
β)Υποτροφοδοσία: Επίσης ότι κάνουμε στην ανάλογη περίπτωση του εργοστασιακού,και βεβαία πάλι υπάρχουν άλλες 2 περιπτώσεις. Η μια είναι να έχουμε βάλει πολύ βαμβάκι στην αντίσταση μας , όποτε θα πρέπει να ξαναβάλουμε λιγότερο βαμβάκι , ή αν υπάρχει ρύθμιση ροής υγρών τότε ίσως χρειάζεται να τα ανοίξουμε λίγο περισσότερο ειδικά αν κάνουμε ένα παχύρρευστο υγρό.
Γενικά για έναν νέο ατμιστή μεγάλο ρόλο παίζει η επιλογή υγρών και ο ατμοποιητής. Για αυτό αν είναι δυνατόν απο οικονομικής άποψης θα είναι καλύτερο η επιλογή εξ' αρχής ενός καλού ατμοιητή για να μην υπάρχουν περιορισμοί.